Quantcast
Bloomberg: Οι ρόλοι αντιστράφηκαν - Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από τη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Οι ρόλοι αντιστράφηκαν – Η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από τη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Σε μια αντιστροφή ρόλων που ακόμη και οι διορατικότεροι δεν τολμούσαν να προβλέψουν, η Ελλάδα πλέον αναπτύσσεται ταχύτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το σε επιδόσεις στις διεθνείς αγορές, επισημαίνει άρθρο γνώμης του πρακτορείου ειδήσεων,Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, αυτό γίνεται επειδή οι Έλληνες πολίτες που τον Ιούλιο του 2015 απέρριψαν τους όρους του προγράμματος διάσωσης των Ευρωπαίων πιστωτών, δεν υιοθέτησαν τη ρήξη με την Ευρώπη ή την επιστροφή σε μια οικονομία της δραχμής.Τώρα που η Ευρώπη ηγείται του ανεπτυγμένου κόσμου σε ρυθμούς ανάπτυξης, παραγωγικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, η Ελλάδα αποδεικνύεται η περισσότερο ωφελημένη και η Βρετανία είναι ο νέος ασθενής της Ευρώπης.

Εν συνεχεία ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται στις αγορές ομολόγων λέγοντας ότι, η Ελλάδα βασιλεύει, με συνολική απόδοση (από τόκους και αύξηση των τιμών) στους επενδυτές της τάξης του 60% μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον Ιούνιο του 2016. Για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολείπεται της αντίστοιχης στην Ευρωζώνη, ενώ σε έρευνα του Bloomberg, 53 αναλυτές προβλέπουν ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2019.

Επιπλεόν οι ίδιοι αναλυτές εκτιμούν ότι, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την Βρετανία στην αύξηση του ΑΕΠ. Καθόλου άσχημα για μια χώρα που τρία χρόνια πριν βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης, όπως εκτιμούσαν διακεκριμένες προσωπικότητες σαν τον Alan Greenspan και τον George Soros, σημειώνει ο αρθρογράφος.


Πηγές Πληροφοριών: ΑΠΕ/Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.