Quantcast
Δραγασάκης: Βγαίνουμε από τα μνημόνια "με ασπίδα προστασίας" - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Βγαίνουμε από τα μνημόνια “με ασπίδα προστασίας”

δημοσιεύτηκε:

Για στάση «κατώτερη των περιστάσεων» κατηγορεί την αντιπολίτευση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι, μόνο η «πλήρης και απρόσκοπτη διερεύνηση» θα αποτρέψει τον κίνδυνο ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και θα αποκαταστήσει τη βλάβη που υπέστη η χώρα από αυτή την υπόθεση που έχει διεθνείς διαστάσεις.

«Η μόνη λοιπόν υπεύθυνη στάση, κατά τη γνώμη μου, είναι να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το δύσκολο έργο της και να τη στηρίξουμε ώστε η έρευνά της να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα, με πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , σημειώνοντας ότι «όλα τ’ άλλα αποτελούν αντιπερισπασμούς, που ωστόσο δεν μπορούν να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του παρελθόντος».

Όπως εξηγεί, κυρίως από το 2000 και μετά, οι κυβερνήσεις «επέτρεψαν να διαπραχθεί μια τεράστια αρπαγή πόρων σε βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων, του Δημοσίου και των πολιτών, που αν οι αναφερόμενοι στη δικογραφία αριθμοί επιβεβαιωθούν, συνέτεινε σημαντικά στα ελλείμματα των Ταμείων και τη χρεοκοπία της χώρας».

Επιπλέον επισημαίνει ότι «αν και το σκάνδαλο αυτό “ήταν γνωστό σε όλους”, όπως ομολογείται πια από πολλούς, αν και είχε καταγγελθεί από τον τότε γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σούρλα και άλλα στελέχη της κυβέρνησης εκείνης της περιόδου, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν το παραμικρό για τη διερεύνησή του».

Ενώ όσον αφορά την επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος,σημειώνει ότι, βγαίνουμε από τα μνημόνια «με την ασπίδα προστασίας που μας δίνουν τα ταμειακά αποθέματα που δημιουργούμε, χωρίς προληπτική γραμμή ή άλλα προαπαιτούμενα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.