Quantcast
Συνάντηση Καμίνη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών - Στο επίκεντρο το παρεμπόριο - enikonomia.gr
share

Συνάντηση Καμίνη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών – Στο επίκεντρο το παρεμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων σε θέματα που αφορούν στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πρωτεύουσας είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Σταύρος Καφούνης, ο οποίος συνοδευόταν από μέλη του ΔΣ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι «πάρα τη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών τής οικονομίας, η κατάσταση στην πραγματική αγορά είναι αφόρητη για τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γι’ αυτό και η άμεση εξεύρεση λύσεων σε θέματα αρμοδιότητας του δήμου είναι ζωτικής σημασίας». Συγκεκριμένα, ζήτησε:

– Την υποστήριξη του δήμου για την πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου και ταυτόχρονα τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλία σύστασης ομάδας αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, αρχής γενομένης από την περιοχή πέριξ της ΑΣΟΕΕ.

– Την άμεση δημιουργία θέσεων στάθμευσης δικύκλων, με στόχο την απομάκρυνσή τους από όλους του χώρους πεζών και τη δημιουργία μίας φιλικής πόλης για τους επισκέπτες.

– Τη εντονότερη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας για τη βελτίωση του κλίματος ασφάλειας και τον έλεγχο κυκλοφοριακών προβλημάτων.

– Τη συνεργασία του δήμου για την αναβίωση ενός κενού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, με την προνομιακή συμμετοχή σε αυτό ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων, για την πιλοτική λειτουργία του και την πιθανή μεταλαμπάδευση αυτού του εγχειρήματος και σε αλλά ανενεργά εμπορικά σημεία της πόλης.

– Τη γενικότερη βελτίωση της επικοινωνίας και συμβουλευτικής άποψης του ΕΣΑ, σε θέματα που αφορούν στο πλανόδιο εμπόριο, τα περίπτερα και σε ό,τι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία και την εικόνα της αγοράς της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αφού ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη συμβολή στη λειτουργία τής πόλης, τόνισε ότι έχει μειώσει τα επαγγελματικά τέλη από 10% έως 18% και τόνισε ότι το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας δεν αποτελεί μόνο το πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργεί με κανόνες μία σύγχρονη πόλη (πεζοδρομήσεις, σεβασμός στους πεζούς, λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, καθαροί τοίχοι από γκράφιτι, κ.ά.), αλλά θα συμβάλει, με την υλοποίησή του, στο συνολικό «ζωντάνεμα» της πρωτεύουσας.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.