Quantcast
Γουάτσα: Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας-Ελπίζουμε ότι οι επενδύσεις θα πάνε πολύ καλά - enikonomia.gr
share

Γουάτσα: Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας-Ελπίζουμε ότι οι επενδύσεις θα πάνε πολύ καλά

δημοσιεύτηκε:

Το 2018 θα αποτελέσει τη χρονιά της Ελλάδας καθώς η κυβέρνηση εκπληρώνει όλα τα προαπαιτούμενα για να εξέλθει από το πρόγραμμα, επισημαίνει ο επικεφαλής της Fairfax Prem Watsa στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους του επενδυτικού ομίλου.

Οπως αναφέρει, η Ελλάδα έχει αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές – μια φορά τον Αύγουστο του 2017 αντλώντας 3 δισ. ευρώ και πιο πρόσφατα, το Φεβρουάριο, αντλώντας επίσης 3 δισ. με επταετή ομόλογα και απόδοση 3,5% στη λήξη. Η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,6% το 2017 ενώ η ανεργία έχει υποχωρήσει από το 28% στο 21% τελευταία.

Η χώρα προσέλκυσε άμεσες ξένες επενδύσεις το 2017 για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Δεδομένης της μεγάλης υποχώρησης του ΑΕΠ (της τάξεως του 27% εν μέσω κρίσης) είναι πιθανή μια ισχυρή ανάκαμψη την επόμενη τετραετία, σημειώνει ο επενδυτής, τονίζοντας ότι ο ελληνικός δείκτης PMI βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε φτάσει ως το 35% έχει υποχωρήσει στο 4%.

Με την Ελλάδα να ανακτά την πρόσβασή της στις αγορές και ισχυρή ανάπτυξη, ελπίζουμε ότι οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα θα πάνε πολύ καλά (επιτέλους!), σημειώνει ο κ. Watsa.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.