Quantcast
Χαρίτσης: Υπερδιπλάσια κονδύλια για αναπτυξιακά προγράμματα στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Υπερδιπλάσια κονδύλια για αναπτυξιακά προγράμματα στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

δημοσιεύτηκε:

Υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός των ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης . «Σε κάθε νησί εντάσσεται τουλάχιστον ένα έργο» , πρόσθεσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου. 

Ο προϋπολογισμός έφτασε τα 179 εκατ. ευρώ και αφορά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, πολιτισμού, οδοποιίας, υποδομών εκπαίδευσης, ενίσχυσης επιχειρηματικότητας, λιμενικών υποδομών, υποδομές υγείας, αφαλάτωσης, τουρισμού και ενίσχυσης επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός παρουσιάζοντας την λίστα των νέων έργων, πρόκειται για προγράμματα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 50 εκατ. ευρώ (από 25 εκατ. ευρώ σε κάθε μία από τις δύο περιφέρειες) αλλά το ποσό αυξήθηκε δεδομένου ότι οι προτάσεις των φορέων υπερέβαιναν κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό.

Τα 57 έργα θα γίνουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό 58 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 47 έργα εντάσσονται σε άλλα προγράμματα προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου εντάσσονται 44 έργα προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ και 22 έργα εντάσσονται σε άλλα προγράμματα προϋπολογισμού 22 εκατ ευρώ.

Για το μέλλον της πολιτικής συνοχής που αφορά στα διαθέσιμα κονδύλια μετά το 2020 και τον τρόπο που θα κατανεμηθούν, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «η θέση της χώρας μας είναι το κριτήριο της νησιωτικότητας και της αντιμετώπισης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων να είναι βασικό κριτήριο.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.