Quantcast
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Τράπεζα Αττικής - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου από την Τράπεζα Αττικής

δημοσιεύτηκε:

Την παροχή νέων κινήτρων για την αποχώρηση προσωπικού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να περικοπούν έτι περαιτέρω τα κόστη και να βγει το πλάνο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018, ενέκρινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αφού έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και το επιχειρησιακό της πλάνο, το οποίο έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη διατήρηση ομαλού εργασιακού κλίματος.

Όπως αναφέρει η έκθεση διοίκησης το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, ενώ θα συνοδευτεί από συνολική αναδιοργάνωση των δομών της τράπεζας. Στο προσεχές διάστημα, η Αττικής θα αναβαθμίσει τα πληροφοριακά της συστήματα και θα προχωρήσει σε ψηφιοποίηση υπηρεσιών, δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους.

Στόχος είναι ο λόγος κόστος προς έσοδα να ομαλοποιηθεί σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά των 4 συστημικών τραπεζών. Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Attica Bank απασχολεί 787 άτομα, ενώ τα καταστήματα της τράπεζας ανέρχονται σε 55.

Σημειώνεται ότι η Αττικής είχε τρέχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πέρσι ενώ με τη νέα σύμβαση μειώθηκαν σημαντικά οι αποδοχές των εργαζομένων, προκειμένου να βγει το επιχειρησιακό πλάνο για δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.