Quantcast
Σε λειτουργία ξανά το Νεώριο - enikonomia.gr
share

Σε λειτουργία ξανά το Νεώριο

δημοσιεύτηκε:

Το πρώτο πλοίο, μετά από ένα ολόκληρο χρόνο αργίας, ανέβηκε στην πλωτή δεξαμενή Ερμούπολης, του Νεώριου Σύρου για επισκευές γεμίζοντας αισιοδοξία εργαζόμενους και προμηθευτές πως τα χειρότερα πέρασαν για το ναυπηγείο.

Πρόκειται για το 189 μέτρων φορτηγό Sea Lady συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλιακής Genimar Shipping & Trading.

Παράλληλα ολοκληρώνονται σύμφωνα με πηγές της «Κ» οι απαραίτητες εργασίες για την υποβολή του σχεδίου εξυγίανσης προς επικύρωση στις δικαστικές αρχές με βάση το οποίο η ONEX Shipyards θα αποκτήσει από τον όμιλο Ν. Ταβουλάρη το 100% των μετοχών και θα αναλάβει τις υποχρεώσεις προς τράπεζες, δημόσιο, εργαζομένους και προμηθευτές οι οποίες αθροιστικά ανέρχονται στα 64 περίπου εκατομμύρια ευρώ.


Όσον αφορά στην προετοιμασία του φακέλου, πηγές της ONEX Shipyards, συμφερόντων Πάνου Ξενοκώστα και αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων, αναφέρουν πως «είμαστε σε τελικό στάδιο από την KPMG σε συνεργασία με το δικό μας επιτελείο συνεργατών, ούτως ώστε έως τις 15 Απριλίου να έχει πάει ο φάκελος στο Πρωτοδικείο της Σύρου, έως μέσα Μαΐου να βγει η απόφαση και έως τα τέλη Μαΐου να είναι όλα τακτοποιημένα».

Πηγή Πληροφοριών: Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.