Quantcast
EBRD: Επενδύσεις στην Ελλάδα έως το 2025 - enikonomia.gr
share

EBRD: Επενδύσεις στην Ελλάδα έως το 2025

δημοσιεύτηκε:

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης θα ζητήσει από το διοικητικό της συμβούλιο να εγκρίνει την παράταση του mandate για επενδύσεις στην Ελλάδα κατά πέντε χρόνια, ως το 2025, για να βοηθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της EBRD Suma Chakrabarti .

Η EBRD έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής επενδύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώμέσω 31 projects του ιδιωτικού τομέα. Η Αθήνα είχε ζητήσει παράταση του mandate που λήγει στα τέλη του 2020.

“Τον Απρίλιο θα εισηγηθούμε στο συμβούλιο της EBRD την παράταση του mandate ως το 2025”, δήλωσε ο κ. Chakrabarti σε συνέντευξή του στο Reuters. “Είμαι σίγουρος ότι θα λάβουμε τη στήριξη που θέλουμε”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Chakrabarti ο οποίος βλέπει σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι η τράπεζα θα παράσχει χρηματοδότηση για επενδύσεις 400-600 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα φέτος.

“Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά για την EBRD μεταξύ 37 χωρών. Εχουμε κάνει πολλή δουλειά, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη”, δήλωσε ο κ. Chacrabarti.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.