Quantcast
Σε χαμηλό 8μήνου η μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Σε χαμηλό 8μήνου η μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 56,6 μονάδες, έναντι των 58,6 του Φεβρουαρίου, ωστόσο παραμένει σημαντικά υψηλότερη από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο τελικός δείκτης PMI παραγωγής στη μεταποίηση υποχώρησε στις 55,9 μονάδες έναντι των 56,1 που ήταν η αρχική εκτίμηση και έναντι των 59,6 μονάδων τον Φεβρουάριο, σε χαμηλό 16 μηνών, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγής στη μεταποίηση υποχώρησε στο 57,3από 57,4 που ήταν η αρχική εκτίμηση και 58,4 που ήταν τον Φεβρουάριο.

«Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ για την υποχώρηση του PMI καθώς ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποιος μετριασμός του ρυθμού ανάπτυξης μετά την εκτίναξη που σημειώθηκε στο γύρισμα του έτους», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson.

Κατά τον ίδιο, «ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης παραμένει εύρωστος με βάση τα ιστορικά δεδομένα, με αξιοπρεπείς μετρήσεις του PMI σε όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, που δείχνουν μια σταθερή, ευρεία επέκταση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.