Quantcast
Σταθάκης: Στα 55.000 τα νοικοκυριά που μπήκαν στο «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Στα 55.000 τα νοικοκυριά που μπήκαν στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

δημοσιεύτηκε:

“Έχουν εγκριθεί 40.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα και 15.000 έχουν μπει στην πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο, δεν έχουν δηλαδή πάρει το «μαγικό» χαρτάκι. Αυτοί έχουν όλο το χρόνο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, απλώς η πλατφόρμα δεν θα λειτουργήσει για τρεις ημέρες λόγω του Πάσχα” δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 υποστήριξε ότι
έχουμε περίπου 55.000 νοικοκυριά που μπήκαν στο πρόγραμμα για το οποίο, υπενθυμίζω, ότι υπερδιπλασιάσαμε τους πόρους. Οι αρχικοί πόροι κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, ήταν 350 εκατ. ευρώ τα οποία αυξήσαμε σε 700 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν επιπλέον 250 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του προγράμματος να είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ. Το χειρωνακτικό Εξοικονομώ Ι, για να καλύψει αντίστοιχο αριθμό αιτήσεων χρειάστηκε 22 μήνες. Εμείς το κάναμε σε τρεις εβδομάδες”.

Σε ερώτηση πότε οι αιτούντες θα λάβουν τα χρήματα, ο Υπουργός απάντησε ότι όσοι έχουν πάρει την έγκριση, δηλαδή περίπου 40.000, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.