Quantcast
ΕΣΕΕ σε Αχτσιόγλου: Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ φοβικά την αύξηση του κατώτατου μισθού - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ σε Αχτσιόγλου: Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ φοβικά την αύξηση του κατώτατου μισθού

δημοσιεύτηκε:

«Το ζήτημα τόσο της μεσολάβησης όσο και της διαιτησίας του συλλογικού εργατικού δικαίου έχει πλέον εξαντληθεί και πρέπει να θεωρείται απ’ όλους μας λήξαν, τόσο από το υπουργείο και γενικότερα την Κυβέρνηση, όσο και απέναντι στους Θεσμούς».

Αυτό αναφέρεται σε υπόμνημα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επί της Μελέτης για την Διαιτησία του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και επαναλαμβάνει τη πάγια θέση της, προτείνοντας την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού σε δύο χρονικά και ποσοτικά στάδια, τα οποία θα απέχουν τουλάχιστον ένα έτος μεταξύ τους, κατά το πρότυπο των τελευταίων σχετικών Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων (ΕΓΣΣΕ 2008: 680,59 ευρώ, ΕΓΣΣΕ 2010: 751,39 ευρώ).

Η ΕΣΕΕ για το θέμα των μισθών αναφέρει ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ φοβικά την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφού η εν λόγω κίνηση, θα ενισχύσει την κατανάλωση, θα αυξήσει τον τζίρο των επιχειρήσεων και θα επιταχύνει την αύξηση της απασχόλησης, η οποία είναι και το ζητούμενο σήμερα.

Για τη μελέτη σημειώνει ότι: «εμμένει στην ήδη εκφρασμένη με την υπ’ αριθμ. Φ2Ε-7011/8-5-2018 θέση της, δηλαδή στην διατήρηση σε ισχύ των νομοθετικών προσαρμογών που επήλθαν με τους ν. 4303/2014 και 4310/2014, με τους οποίους ενισχύθηκε η διαδικασία της μεσολάβησης, καθορίστηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, προβλέφθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα άσκησης έφεσης κατά της διαιτητικής απόφασης ενώπιον δευτεροβάθμιου οργάνου του ΟΜΕΔ, ενώ διατηρήθηκε και η δυνατότητα προσβολής της διαιτητικής απόφασης ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων ».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.