Quantcast
Σαφές μήνυμα Ντομπρόβσκις στην Αθήνα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις - Τι λέει για την επιστροφή στις αγορές - enikonomia.gr
share

Σαφές μήνυμα Ντομπρόβσκις στην Αθήνα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις – Τι λέει για την επιστροφή στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης στέλνει
ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει την αναγκαιότητα για συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

“Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη. Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία “δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις στην εφημερίδα ” ΝΕΑ”.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι “όπως πάντα η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της όποτε και όπου μπορεί. Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα”.

Σχετικά με το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρει ότι “συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της περιμέτρου που έχει ορίσει το Eurogroup”.

Πηγή Πληροφοριών: ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.