Quantcast
Κατρούγκαλος: Αναπτυξιακό σχέδιο με τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο στο κέντρο της προσοχής - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Αναπτυξιακό σχέδιο με τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο στο κέντρο της προσοχής

δημοσιεύτηκε:

Το αναπτυξιακό σχέδιο αποσκοπεί να χαράξει τη νέα πορεία της χώρας μετά την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, τον Αύγουστο, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος Κατρούγκαλος. «Η έξοδος από τα μνημόνια δεν σηματοδοτεί την επιστροφή στην περίοδο πριν από το 2010, με τις γνωστές αμαρτίες τόσο του πολιτικού συστήματος όσο και του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος και επισημαίνει: «Θέλουμε ένα νέο ξεκίνημα με δημοκρατία, αλλά και με οικονομία που να μην απαξιώνει την εργασία, αλλά να βασίζεται σε αυτή, και που να προωθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

Εστιάζοντας περαιτέρω στο αναπτυξιακό σχέδιο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει μιλώντας στο Πρακτορείο πως «ο τρόπος με τον οποίο φανταζόμαστε την ανάπτυξη θέλει να ενσωματώσει το ρόλο της εργασίας και των εργαζομένων στο νέο παραγωγικό μοντέλο». Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για δίκαιη ανάπτυξη που έχει στο κέντρο της προσοχής και του σχεδιασμού τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο. Αναφερόμενος στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το πρόγραμμα, καθιστά σαφές πως η κύβερνηση θέλει να είναι καθαρή, χωρίς πρόσθετες δεσμεύσεις όρων και αιρεσιμότητας που θα συνεπαγόταν η προληπτική έξοδος, όπως διευκρινίζει.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας με την ΠΓΔΜ, ο κ. Κατρούγκαλος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «αυτό που θέλουμε εμείς είναι μια λύση που και να λύνει το ζήτημα του ονόματος και να μην αφήνει ίχνη αλυτρωτισμού στο τραπέζι, αλλά και να έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας και σταθερότητας». Εξ ου, προσθέτει, η απαίτησή μας να ισχύει έναντι όλων και να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα.

Τέλος, στέλνει μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας πως περιμένουμε να αντιληφθεί ότι η επιθετική της στάση απέναντι στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη, δεν είναι προς όφελος της ίδιας.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.