Quantcast
Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Υπεγράφη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Υπεγράφη χθες η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ μεταξύ της ΓΕΝΟΠ και της διοίκησης της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για “σύμβαση με θετικό πρόσημο και τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά για τη δεδομένη συγκυρία” και επισημαίνει ότι με τη νέα ΕΣΣΕ ικανοποιούνται οι βασικοί άξονες και οι στόχοι που είχαν τεθεί από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ενώ παραμένουν προς λύση αδικίες του παρελθόντος με βάση και τα αιτήματα των Συλλόγων – Μελών.

Η νέα σύμβαση καλύπτει όλες τις εταιρίες του ομίλου, και τον ΑΔΜΗΕ καθώς και όσους εργαζόμενους μετακινηθούν στις υπό πώληση λιγνιτικές μονάδες ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασφαλιστική κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με ομαδικό συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η σύμβαση θα προβλέπει τα εξής:

-Το τροφείο, ύψους 6 ευρώ την ημέρα, που είχε αποτελέσει αντικείμενο αντιπαράθεσης, παραμένει ως έχει τουλάχιστον για το 2018. Από την επόμενη χρονιά το ύψος και η καταβολή του θα εξαρτάται από το κόστος της νέας ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την νομική υποχρέωση της ΔΕΗ να διατηρεί το κατά κεφαλήν μισθολογικό κόστος κάτω από το 65% του αντίστοιχου κόστους όπως είχε διαμορφωθεί το 2009. Δηλαδή αν οι μισθολογικές δαπάνες μαζί με το κόστος ασφαλιστικής κάλυψης υπερβαίνουν το όριο του 65% τότε θα περιορίζεται αναλογικά το τροφείο ώστε το σύνολο της δαπάνης να παραμένει κάτω απότο όριο που προβλέπει ο νόμος.

-Η κάλυψη υγείας θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο δηλαδή ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ καθώς και τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν στις λιγνιτικές μονάδες οι οποίες τίθενται προς πώληση. Για τη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων το κόστος της κάλυψης θα καταβάλλεται από τον νέο ιδιοκτήτη των μονάδων, κατ’ αναλογία.

-Η επιλογή της ασφαλιστικής εταιρίας που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από διαγωνισμό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.