Quantcast
Η Μέρκελ πλησιάζει τις γαλλικές θέσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Παρίσι - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ πλησιάζει τις γαλλικές θέσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Παρίσι

δημοσιεύτηκε:

H Άγκελα Μέρκελ «προσεγγίζει τις γαλλικές θέσεις» για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, επισήμανε με ικανοποίηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων σήμερα, στον απόηχο συνέντευξης που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Μέρκελ θα έχουν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της G7 στον Καναδά στις 8 και 9 Ιουνίου, για να συζητήσουν κυρίως αυτό το θέμα, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες προβλέπεται να παρουσιάσουν έναν κοινό οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 28η-29η Ιουνίου.

Η Άγγελα Μέρκελ επισήμανε, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ότι υποστηρίζει την αρχή ενός προϋπολογισμού επενδύσεων για την Ευρωζώνη, αν και πιο περιορισμένο απ’ όσο θα επιθυμούσε το Παρίσι, όπως και τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων δανείων από τον ESM για τα κράτη που βρίσκονται σε δυσκολία.

«Πρόκειται για μια θετική κίνηση που μαρτυρά την ευρωπαϊκή δέσμευση της καγκελαρίου και της κυβέρνησής της», δήλωσε αξιωματούχος από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός δρόμος για την ενίσχυση της Eυρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό με το ίδιο επίπεδο φιλοδοξίας».

Οι δύο χώρες «πρέπει επίσης να εργαστούν τις επόμενες εβδομάδες» για να προετοιμάσουν τον κοινό οδικό χάρτη, σημειώνει το Παρίσι.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.