Quantcast
Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα στο "Ταμείο EOS" για τις ΜμΕ - enikonomia.gr
share

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα στο “Ταμείο EOS” για τις ΜμΕ

δημοσιεύτηκε:

Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ χορήγησε στο ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο «EOS Hellenic Renaissance Fund» («Ταμείο EOS») η διακρατική Tράπεζα Eμπορίου και Aνάπτυξης Eυξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, που δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ). Μέσω του Ταμείου, η χρηματοδότηση της Τράπεζας, γνωστής και ως «Παρευξείνιας», θα βοηθήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και διαθέτουν εξαγωγικό δυναμικό, να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά και επενδυτικά τους σχέδια, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα με την ΤΕΑΕΠ, οι κύριοι επενδυτές του Ταμείου EOS είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο θα διαχειρίζεται η EOS Capital Partners Alternative Investment Fund Manager, εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που εδρεύει στην Ελλάδα.

«Αυτός ο καινοτόμος τρόπος υποστήριξης του τομέα των μικρομεσαίων υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Τράπεζας σε αυτόν τον στρατηγικό και εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας. Η Παρευξείνια Τράπεζα είναι αποφασισμένη να επιδιώξει αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο σε μια περίοδο, κατά την οποία η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την EOS Capital Partners, μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών με διεθνή και εγχώρια εμπειρία, που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση και υποστήριξη εξελιγμένων οικονομικών προϊόντων δομής στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ισάν Ουγούρ Ντελικανλί.

Η Παρευξείνια είναι διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τις χώρες Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία (κύριες μετόχους) και Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές, συμμετοχές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 3,45 δισ. ευρώ.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.