Quantcast
Σταθάκης: Να αυξηθεί στο 32% ο στόχος για τα ποσοστά των ΑΠΕ το 2030 - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Να αυξηθεί στο 32% ο στόχος για τα ποσοστά των ΑΠΕ το 2030

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ της υιοθέτησης πιο φιλόδοξων στόχων για τα ποσοστά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και της εξοικονόμησης ενέργειας το 2030 – στο 32% από 30% – τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά την τοποθέτησή του στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης, που έχουν ως εξής:

– Η αυτοκατανάλωση αποτελεί για την ελληνική κυβέρνηση ένα από τα βασικότερα εργαλεία ενίσχυσης της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος-μέλος της ΕΕ, που υιοθέτησε ένα καινοτόμο θεσμικό πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες, ψηφίζοντας τον σχετικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση εξαίρεσης από χρεώσεις της κατανάλωσης ενέργειας από μικρούς αυτοκαταναλωτές κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

– Με δεδομένο το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, κρίσιμο είναι το νέο νομοθετικό πακέτο να περιλαμβάνει ευρύ φάσμα μέτρων αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, που θα προστατεύουν τους εισοδηματικά ευάλωτους καταναλωτές.

Τέλος, υποστήριξε τη διατήρηση της ευελιξίας των κρατών-μελών να αποφασίζουν το ενεργειακό τους μείγμα και τις πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, στο πλαίσιο των ευρύτερων στόχων.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.