Quantcast
Μόνο με εγγραφή στον ΟΑΕΔ το εισόδημα αλληλεγγύης - enikonomia.gr
share

Μόνο με εγγραφή στον ΟΑΕΔ το εισόδημα αλληλεγγύης

δημοσιεύτηκε:

Υποχρεωτική θα είναι από την 1η Αυγούστου η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως επίσης και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού που μπορούν να εργαστούν. Συνεπώς,  διευρύνονται σε όλα τα ενεργά μέλη οι υποχρεώσεις ως προς την επανένταξη στην αγορά εργασίας τις οποίες είχε μέχρι πρότινος ο επικεφαλής του νοικοκυριού.

Δυνάμενοι για εργασία θεωρούνται τα άτομα από 18 έως 65 ετών που δεν είναι ΑμεΑ και τα οποία έχουν κριθεί ή δηλώνουν «ανίκανα για εργασία» ή φοιτητές προγραμμάτων πλήρους φοίτησης, μαθητευόμενοι επαγγελματικών σχολών ή όσοι εξασκούνται πρακτικά στα πλαίσια επαγγελματικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όλοι αυτοί υποχρεούνται:

– Να εγγράφονται στο μητρώο ανέργων

– Να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή τη συμμετοχή σε κάθε δράση προώθησης στην εργασία, όπως δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης.

-Εφόσον εργάζονται να μην παραιτούνται εκούσια και αναιτιολόγητα από την εργασία τους. Παράλληλα να ανταποκρίνονται σε σχετική ειδοποίησης για την παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης προσέγγισης, όπως ψυχοκοινωνικής στήριξης, επαγγελματικής συμβουλευτικής καθοδήγησης κοκ από ειδικευμένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των Κέντρων Κοινότητας και των ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

Επίσης από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ η νέα ΚΥΑ που εξειδικεύει τον ορισμό της αστεγίας και ταυτόχρονα ορίζει πως η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται πλέον ανά 6μηνο, απαλείφοντας την υποχρέωση τροποποιητικών αιτήσεων από την ημερομηνία οποιαδήποτε μεταβολής του εισοδήματος.


Πηγή: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.