Quantcast
Kερέ:Έγιναν λάθη στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης - enikonomia.gr
share

Kερέ:Έγιναν λάθη στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Ως σημείο καμπής για την Ελλάδα και την Ευρώπη περιγράφει ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ την απόφαση του Eurogroup, αλλά και τονίζει τα λάθη που έγιναν στο θέμα διαχείρισης της ελληνικής κρίσης από τους θεσμούς.

Μιλώντας στη Le Figaro και απαντώντας στην ερώτηση αν η ελάφρυνση χρέους που αποφασίστηκε είναι αρκετή τονίσει ότι «η Ελλάδα μπορεί τώρα να απελευθερωθεί από την επιτροπεία (stewardship). Οι θυσίες που έγιναν από την ελληνική κοινωνία και στηρίχθηκαν από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέδωσαν. Για όσους έχουν αμφιβολίες για την αλληλεγγύη θα ήθελα να σημειώσω ότι η Ευρώπη προσέφερε στην χώρα χρηματοδότηση 245 δισ. ευρώ! Εκτιμώ ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου».

«Η Ελλάδα», συνεχίζει «θα λάβει επίσης ξεκάθαρη ώθηση από την ελάφρυνση χρέους την οποία υποσχέθηκαν πριν πολύ καιρό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρα υπέρ αυτής. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί μεσοπρόθεσμα θα κάνουν το ελληνικό χρέος περισσότερο βιώσιμο και μακροπρόθεσμα οι υπουργοί δήλωσαν την προθυμία τους να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα αν προκύψει ανάγκη».

Ο Μπ. Κερέ συνεχίζει τονίζοντας: Ας μην είμαστε αφελείς. Η Ελλάδα θα κινηθεί από το διάλογο με τους Θεσμούς και το ΔΝΤ στον διάλογο με τις αγορές, που δεν είναι ούτε πιο εύκολος, ούτε πιο ευχάριστος. Για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες, η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να κρατήσει μια συνετή δημοσιονομική πολιτική.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.