Quantcast
ESM: Τα ελληνικά ομόλογα είναι απόλυτα ασφαλή για τους επενδυτές - enikonomia.gr
share

ESM: Τα ελληνικά ομόλογα είναι απόλυτα ασφαλή για τους επενδυτές

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αποκαθίσταται πλήρως ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε ενημερωτικό σημείωμα του για τη χώρα, το οποίο απευθύνεται στους επενδυτές.

Το σημείωμα αυτό αναφέρεται στις αποφάσεις του Eurogroup για τo ελληνικό χρέος και στην ολοκλήρωση του προγράμματος της χώρας.

Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα «καλά νέα», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πέρασε τις τελικές εξετάσεις» του τρίτου προγράμματος και «σύντομα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

«Από το 2015, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις, επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη και έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Τώρα η χώρα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, θα γίνει μια ακόμα ιστορία επιτυχίας του ESM» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, αναφέρεται ότι «για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα τύχει περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, με τη μορφή παράτασης των προθεσμιών λήξης των δανείων του EFSF, αναβολών πληρωμών τόκων και μερικών ακόμα μέτρων».

Συνεχίζοντας, ο ESM επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει επίσης μια τελική δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στο ταμειακό απόθεμα της χώρας για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησής της μέχρι το έτος 2020.

«Η χώρα έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλά αυτά τα επιπλέον χρήματα θα καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς η Ελλάδα αποκαθίσταται πλήρως ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης», τονίζει το σημείωμα του ESM προς τους επενδυτές και καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε βιώσιμη βάση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.