Quantcast
Δραγασάκης: Ζητούμενο πλέον η επιτάχυνση της ανάπτυξης - Η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων - enikonomia.gr
share

Δραγασάκης: Ζητούμενο πλέον η επιτάχυνση της ανάπτυξης – Η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων

δημοσιεύτηκε:

Η εδραίωση και η επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι πλέον το ζητούμενο για τη χώρα, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών – μελών της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο διήμερης αποστολής για συναντήσεις με υπουργούς και θεσμικούς φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

O κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε μια συγκυρία που ζητούμενο δεν είναι η προσμονή ολοκλήρωσης άλλης μιας αξιολόγησης, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η συζήτηση για το μέλλον της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο. «Πλέον δεν συζητούμε για το πώς θ’ αποφύγουμε τη χρεοκοπία, αλλά για το πώς θα εδραιώσουμε και θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη» σημείωσε.

Ο κ. Δραγασάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά μεταρρυθμίσεων, για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να επουλωθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων.

Τόνισε δε, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να είναι συνυφασμένες μόνο με τη λιτότητα, καθώς καμία κοινωνία δεν μπορεί να τις ανεχθεί.

Επίσης, αναφέρθηκε στην θωράκιση της Ελλάδας στο περιβάλλον αυξανόμενης διεθνούς ρευστότητας και γεωπολιτικών εντάσεων, με την επίλυση εκκρεμοτήτων που χρόνιζαν. Και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της χώρας ως βασικό κρίκο της προόδου της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης «επενδύουμε στη φιλία, την ειρήνη, τη συνεργασία και το αμοιβαίο όφελος, σε αντίθεση με όσους ναρκοθετούν τις σχέσεις μεταξύ των λαών επιχειρώντας να “κερδοσκοπήσουν” στη βάση της κινδυνολογίας, της τεχνητής όξυνσης των διαφορών και της εθνικής περιχαράκωσης».

Οι ευρωβουλευτές, από την πλευρά τους, υποδέχθηκαν πολύ θετικά την ιδέα της βαλκανικής συνανάπτυξης και συνεχάρησαν την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειώσει. Παράλληλα, αναγνώρισαν τη σημασία εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα και δήλωσαν την προθυμία τους να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην ελληνική ανάκαμψη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν για το «πως» η Ελλάδα θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της μετά τον Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πιτσιόρλας ανέλυσε τις κυβερνητικές ενέργειες για διευκόλυνση και απλοποίηση του επιχειρείν και της επενδυτικής δραστηριότητας, ενώ ο κ. Κορκολής ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανάδειξη νέων, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.