Quantcast
HSBC: Ελκυστικά τα πενταετή ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

HSBC: Ελκυστικά τα πενταετή ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Τo πενταετές ελληνικό ομόλογο εξακολουθεί να έχει αξία καθώς η Ελλάδα πλησιάζει το τέλος του προγράμματος διάσωσης, όπως αναφέρει σε σημερινή της έκθεση η HSBC για την παγκόσμια αγορά ομολόγων.

Η συμφωνία για το χρέος μειώνει σε χαμηλά επίπεδα την αβεβαιότητα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στα επόμενα πέντε χρόνια, κάνοντας τα ελληνικά ομόλογα κάτω της 10ετίας ελκυστικά. Οι ελληνικοί τίτλοι εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό premium έναντι άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σε σχέση με την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Το ομόλογο λήξης έχει ομαλοποιηθεί και αυτό αφήνει το πενταετές να φαίνεται φθηνό, όπως τονίζει.


Σύμφωνα με την HSBC είναι επίσης πιθανή η περαιτέρω αναβάθμιση της Ελλάδας μετά την κίνηση της S&P, με τα ελληνικά ομόλογα να φαίνονται ελκυστικά σε σύγκριση με τα spreads των αναδυόμενων αγορών. Τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων έχουν σχετικά χαμηλό συσχετισμό τόσο με την Ιταλία όσο και με τις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το μέγεθός του και ότι λόγω του προφίλ του δεν εξαρτάται από τη βελτίωση των παγκόσμιων συνθηκών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.