Quantcast
Bloomberg: Τεράστια τα οικονομικά οφέλη της ΕΕ από τη μετανάστευση - Στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Τεράστια τα οικονομικά οφέλη της ΕΕ από τη μετανάστευση – Στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία

δημοσιεύτηκε:

Τεράστια είναι τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης για την ΕΕ και η αντίθεση της κοινής γνώμης αμβλύνεται, σημειώνεται σε άρθρο του Bloomberg με τίτλο «Διαλύοντας τους μύθους για τη μετανάστευση στην Ευρώπη».

Οι πολιτικοί στην Ευρώπη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τη “βόμβα” της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η περιοχή θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια περισσότερους μετανάστες.

«Για να το θέσουμε ωμά, όλοι αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο να συνταξιοδοτηθούμε φτωχοί χωρίς τα οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι ξένοι εργαζόμενοι», σημειώνεται στο άρθρο.

Τον περασμένο χρόνο, στην ΕΕ οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat. «Ο συνολικός πληθυσμός του μπλοκ, ωστόσο, διαμορφώθηκε στα 512,6 εκατ. στις αρχές του έτους από τα 511,5 εκατ. στις αρχές του 2017 και 510,3 εκατ. τον Ιανουάριο του 2016. Η καθαρή μετανάστευση κάλυψε τη διαφορά, με τους υπηκόους χωρών εκτός της ΕΕ να αποτελούν περίπου το 4% της ΕΕ. Και καθώς γηράσκει ο πληθυσμός χρειάζονται περισσότεροι μετανάστες», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.

Λίγοι είναι οι ψηφοφόροι που θα διαβάσουν τις ακαδημαϊκές μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες φέρνουν οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με το άρθρο. «Το μήνυμα είναι δύσκολο να περάσει στους ψηφοφόρους σε μια εποχή λαϊκιστικών πολιτικών κινημάτων. Θα ήταν όμως συνετό για τις κυβερνήσεις, που σίγουρα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα ήδη πιέζονται από το αυξημένο προσδόκιμο ζωής, να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να διαλύσουν τους μύθους αναφορικά με τη μετανάστευση»,προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Οι πολιτικοί χρειάζεται να βρουν το θάρρος να συζητήσουν τα οφέλη του να επιτρέπουν σε ξένους εργαζομένους να συνεχίσουν να εισέρχονται στην ΕΕ –διαφορετικά δεν θα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι να πληρώνουν φόρους για να στηρίξουν την αντιστρεφόμενη πληθυσμιακή πυραμίδα της περιοχής», αναφέρει το Bloomberg.


Πηγές: Bloomberg-ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.