Quantcast
Κουντουρά: Σχεδιάζεται πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για επενδύσεις στον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Σχεδιάζεται πιο ανταγωνιστικό πλαίσιο για επενδύσεις στον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και μέσω αυτού η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών χθες το απόγευμα, παρουσία της υπουργού Έλενας Κουντουρά.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αφού επεσήμανε ότι είναι εμφανής η στήριξη που προσφέρει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός, ώστε να αποτελέσει και η Αθήνα τουριστικό προορισμό και να μην είναι απλώς μία ενδιάμεση στάση των ξένων επισκεπτών.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα της ανάγκης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ώστε να ενισχύεται η ελληνική οικονομία από τα οφέλη του τουρισμού, όχι μόνο τη θερινή περίοδο αλλά περισσότερους μήνες το χρόνο.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 25% του εισερχόμενου τουρισμού την τριετία 2015-2017 και στην δυναμική εκκίνηση το 2018, με διψήφια αύξηση στις αφίξεις, στα έσοδα, στην κερδοφορία των ξενοδοχείων, και στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών σε παραγωγικούς κλάδους – κάτι που αποτυπώνεται και σε αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Για την Αθήνα, η κα Κουντουρά τόνισε ότι συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές της τουριστικής ανάπτυξης, με συνεχή ρεκόρ αφίξεων, που φέτος αναμένεται να υπερβούν τα 5 εκατομμύρια. Αναφέρθηκε στην στοχευμένη προώθηση και προβολή της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού ταξιδίων πόλεως (city-break) και την ένταξή της στα προγράμματα μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων του εξωτερικού.

«Δημιουργήσαμε νέα τουριστική ζήτηση για την Αθήνα, και κινητοποιήσαμε το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών ομίλων να προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων και σε επενδύσεις που αναβαθμίζουν την εικόνα και την τουριστική προσφορά της πρωτεύουσας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές, τους τουριστικούς και αναπτυξιακούς φορείς, και τον ιδιωτικό τομέα, με όλους εσάς, ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε νέα ευκαιρία στην τουριστική ανάπτυξη, που θα αποφέρει νέα έσοδα και νέα επαγγελματική δραστηριότητα στην αγορά, στις επιχειρήσεις, σε όλους τους επαγγελματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κουντουρά.

Η υπουργός ενημέρωσε τα μέλη του ΕΕΑ για το αναπτυξιακό σχέδιο του τουρισμού, που καταρτίστηκε και παρουσιάστηκε πρόσφατα. Αναφέρθηκε επίσης στον σχεδιασμό για την προώθηση – σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης – ενός πιο ανταγωνιστικού πλαισίου για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον τουρισμό, στην υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, καθώς και στο σχεδιασμό προγράμματος κατάρτισης και απασχόλησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την εξειδίκευση στο θεματικό τουρισμό.

Επίσης, η κυρία Κουντουρά ενημέρωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού διεκδικεί στις επαφές της με τους αρμόδιους φορείς στην ΕΕ, την ενίσχυση των πολιτικών και των κονδυλίων για τον τουρισμό, στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για μετά το 2020.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.