Quantcast
Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγοράσει η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα. Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο Ντράγκι εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία του από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι επιλέξιμα για το QE και ότι μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο θα σταματήσει η κατ΄εξαίρεση αποδοχή τους (waiver) για τη χρηματοδότηση ελληνικών τραπεζών.

O Ντράγκι, πάντως, καλωσόρισε «την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή».

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε θετικό βήμα την καταρχήν συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τη μείωση των εμποδίων στο εμπόριο.

Αναφορικά με την πολιτική της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε ότι τα υφιστάμενα επιτόκια θα διτηρηθούν τουλάχιστον μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ανέφερε ότι το όριο που είχε τεθεί για αγορές έως 30 δισ. ευρώ το μήνα, θα διατηρηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος του έτους, οπότε και θα τερματιστεί το πρόγραμμα, το όριο θα περιοριστεί στα 15 δισ. ευρώ το μήνα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.