Quantcast
Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι με τα τεκμήρια - enikonomia.gr
share

Τι θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι με τα τεκμήρια

δημοσιεύτηκε:

Φέτος μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά που οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες,τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει προαναγγείλει την κατάργηση των τεκμηρίων εφόσον το υπουργείο εξασφαλίσει τα μέσα εκείνα βάσει των οποίων θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την πραγματική περιουσία των πολιτών και, το βασικότερο, από πού και πώς αυτή προήλθε. 

Σύμφωνα με την Ημερησία οι βάσεις για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης τίθενται με τη δημιουργία τόσο του περιουσιολογίου όσον αφορά την ακίνητη περιουσία των πολιτών όσο και του καταθεσιολογίου, όπου εκεί θα καταγραφούν όλες οι τραπεζικές συναλλαγές σε βάθος 15ετίας.

Μέχρι όμως να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πέσουν φέτος στην «παγίδα» τους. Για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος του φορολογούμενου, της συζύγου του και των εξαρτώμενων μελών του, λαμβάνονται υπόψη οι αντικειμενικές δαπάνες για:

 

Περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.