Quantcast
Νέο "κύμα" φόρων μετά την έξοδο από τα μνημόνια - Τι θα πληρώσουμε μέχρι το 2020 - enikonomia.gr
share

Νέο “κύμα” φόρων μετά την έξοδο από τα μνημόνια – Τι θα πληρώσουμε μέχρι το 2020

δημοσιεύτηκε:

Νέο “κύμα” φόρων θα έρθει για τους φορολογούμενους μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου 2018.

Αναλυτικά, η εφημερίδα “Τα Νέα” παρουσιάζει το περιεχόμενο του ” Μνημονίου ” των φόρων, όπως το χαρακτηρίζει:

-Σεπτέμβριος 2018

Ξεκινά η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ που θα υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Φουσκωμένος ο λογαριασμός του φόρου για σχεδόν 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

-Ιανουάριος 2019

Εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών για όλους τους φόρους και τα τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα Ακριβότερες οι μεταβιβάσεις ακινήτων (αγοραπωλησίες , γονικές παροχές , δωρεές και κληρονομιές ) ο ΦΠΑ ακινήτων , το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας κ.α στις περιοχές που αυξήθηκαν οι τιμές ζώνης.

– Ιούνιος 2019

Δεύτερη προσαρμογή των τιμών ζώνης των ακινήτων.Αναμένονται αυξήσεις στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, στις οποίες οι αντικειμενικές διατηρήθηκαν στα επίπεδα των 500 ευρώ-700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Οι νέες τιμές θα προκαλέσουν ξανά ντόμινο αλλαγών σε όλους τους φόρους των ακινήτων

– Σεπτέμβριος 2019

Αλλάζει ξανά ο ΕΝΦΙΑ. Θα υπολογιστεί με βάση τις τιμές ζώνης που θα προκύψουν από τη δεύτερη αναπροσαρμογή. Στον συμπληρωματικό φόρο προβλέπεται να ενταχθούν και τα αγροτεμάχια.

– Ιανουάριος 2020

Μείωση του αφορολογήτου ορίου κατά 3000 ευρώ για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.Το μαχαίρι στο αφορολόγητο αγγίζει και όσους αμείβονται με 500 ευρώ το μήνα. περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα τους.

– Ιούνιος 2020

Τρίτη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Θα ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις εμπορικές τιμές . Για άλλη μια φορά ανατρέπονται όλοι οι φόροι και τα τέλη των ακινήτων.

-Σεπτέμβριος 2020

Νέα ανατροπή στον ΕΝΦΙΑ . Θα υπολογιστεί με βάσει τις τιμές ζώνης που θα προκύψουν από την τρίτη αναπροσαρμογή

Πηγή Πληροφοριών: Εφημερίδα των Νέων

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.