Quantcast
Βρούτσης στον Realfm 97,8: Δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το πρόγραμμα βγαίνουμε - enikonomia.gr
share

Βρούτσης στον Realfm 97,8: Δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο, από το πρόγραμμα βγαίνουμε

δημοσιεύτηκε:

“Η ΝΔ ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ασκεί κριτική και λέει ότι βεβαίως και είναι πολύ θετικό να βγούμε από τα προγράμματα, δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο από το πρόγραμμα βγαίνουμε”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Ψάλτη.

“Η κριτική που ασκούμε είναι ότι επί 3,5 χρόνια παραμείναμε σε ένα πρόγραμμα δημοσιονομικού περιορισμού, άδικα και αχρείαστα. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι έφαγαν στο κεφάλι τους σκληρά και επώδυνα μέτρα που δεν χρειαζόντουσαν”, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

“Θυμίζω ότι εμείς είπαμε από την αρχή ότι δεν χρειαζόντουσαν μειώσεις στις συντάξεις… Οι μειώσεις των νέων συντάξεων έχουν ενσωματωθεί μέσα στον δημοσιονομικό προσδιορισμό της χώρας και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό και είναι ήδη και τμήμα της αναλογιστικής μελέτης. Η ΝΔ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την τυχοδιωκτική αντίληψη Τσίπρα. Είμαστε ένα κόμμα υπεύθυνο, που έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε το τιμόνι της χώρας ευθυγραμμισμένο με την προοπτική μέσα σε μία Ευρώπη και με μία ενόραση για την οικονομία θετική” ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόσθεσε:

“Το θέμα του κατώτατου μισθού είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί έχει και δημοσιονομικές επιπτώσεις. Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και η κ. Αχτσιόγλου να λέει την αλήθεια και όχι να κρύβεται πίσω από μισόλογα. Η κ. Αχτσιόγλου μαζί με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που μιλούσαν για 751 κατώτατο μισθό και εξαπάτησαν και πήραν την ψήφο των εργαζομένων. Γιατί επί 3,5 χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ αύξηση; Σήμερα, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τον πιο σύγχρονο μηχανισμό διαμόρφωσης μισθών στην Ελλάδα. Πότε έγινε αυτός ο μηχανισμός και με ποιο νόμο; Το 2013 η Ελλάδα απέκτησε το πιο σύγχρονο πλαίσιο νομοθετικό για τη διαμόρφωση μισθών. Με βάση το πλαίσιο της ΝΔ μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και η κ. Αχτσιόγλου και το κρύβει. Θα τους αυξήσει τους μισθούς με βάση τη δυνατότητα της οικονομίας, κάτι που δεν υπήρχε για δεκαετίες και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πράγματι έφτιαξε αυτό το σύγχρονο πλαίσιο”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.