Quantcast
Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

δημοσιεύτηκε:

«Ο Πρωθυπουργός διακατέχεται από “πολιτική αμνησία”, οι πολίτες όμως δεν είναι αμνήμονες» τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας και κάνει λόγο για μια καταστροφική διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και για ένα νέο βαρύ 3ο μνημόνιο με μέτρα 14,5 δισ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει: “Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με συνεχείς πολιτικές μεταμφιέσεις και επικοινωνιακές φιέστες, καλλιεργώντας πολιτικό περιβάλλον τοξικότητας, αναπτύσσοντας διχαστικό λόγο, χωρίς όραμα για τη χώρα, να «γαντζωθεί» όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία. Στο διάγγελμά του, όμως, ο πρωθυπουργός «ξέχασε» να πει ότι παρέλαβε τη χώρα λίγο πριν την καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, όπως επιβεβαιώνουν πλέον και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, και μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, με τις «αυταπάτες», τη «δημιουργική ασάφεια», τους τυχοδιωκτισμούς και τις ιδεοληψίες, τη φόρτωσε με ένα αχρείαστο, βαρύ 3ο μνημόνιο. Το αποτέλεσμα ήταν η «γραβάτα» του κ. Τσίπρα να έχει κοστίσει στους πολίτες 14,5 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας. Ο Πρωθυπουργός διακατέχεται από «πολιτική αμνησία», οι πολίτες όμως δεν είναι αμνήμονες|.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί επίσης τον Αλέξη Τσίπρα πως καλλιεργεί ένα πολιτικό περιβάλλον τοξικότητας αναπτύσσοντας διχαστικό λόγο, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της συκοφαντίας και του διχασμού, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική και κοινωνική συνεννόηση για την ομαλή πορεία της χώρας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: “Η Νέα Δημοκρατία, όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρός της κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο της συκοφαντίας και του διχασμού. Δεν πρόκειται να είναι επισπεύδουσα, αλλά θα απαντά με στιβαρότητα και στοιχεία σε κάθε επίθεση. Εξάλλου, όπως το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε, αυτοί που επικαλέστηκαν «ηθικά πλεονεκτήματα» βρέθηκαν από κατήγοροι, απολογούμενοι. Γενικότερα, θεωρώ ότι η πολιτική και κοινωνική συνεννόηση είναι αναγκαία συνθήκη για την ομαλή πορεία της χώρας. Αυτή όμως πρέπει να χτίζεται με όρους ειλικρίνειας και εθνικής ευθύνης και απαιτεί αυτογνωσία, αυτοκριτική, ειλικρίνεια προθέσεων και σαφήνεια θέσεων, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Όλα αυτά αποτελούν για τη σημερινή κυβέρνηση «αγαθά εν ανεπαρκεία».”

Τονίζοντας πως η «Ιθάκη» του κ. Τσίπρα είναι ψεύτικη, ακριβή και αβέβαιη, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, ο κ. Σταϊκούρας και δηλώνει πως η ΝΔ με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αύξησης της ποσότητας και βελτίωσης της σύνθεσης του πλούτου της χώρας, θα προχωρήσει σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.