Quantcast
Νεφελούδης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπούν οι συντάξεις - Τι είπε για τις κλαδικές συμβάσεις - enikonomia.gr
share

Νεφελούδης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπούν οι συντάξεις – Τι είπε για τις κλαδικές συμβάσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοπούν οι συντάξεις τόνισε με έμφαση ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης σημειώνοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος είναι επαρκής.

Μάλιστα όσον αφορά στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ο κ. Νεφελούδης δήλωσε στην ΕΡΤ1 ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου και μετά θα προχωρήσουν σε σταδιακή επέκταση όλων των κλαδικών συμβάσεων, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Επιπλέον είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν συζητήσεις στο Υπουργείο για την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων των ξενοδοχοϋπαλλήλων, γεγονός πολύ σημαντικό για τον κλάδο. Και θα υπάρχουν πρόστιμα σε όποιον επιχειρηματία δεν συμβαδίζει με την κλαδική σύμβαση.

«Πάμε να κάνουμε την επέκταση σε μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές συμβάσεις στα ξενοδοχεία» κάτι στο οποίο όπως ανέφερε, «ισχύει ότι η νομιμότητα συμφέρει διότι θα υπάρξουν πάρα πολλά πρόστιμα σε όποιον δεν τις εφαρμόζει».

«Έχουμε ζητήσει στοιχεία πυκνότητας μελών από τις εργοδοτικές οργανώσεις για 14 κλάδους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ώστε σταδιακά να επεκτείνουμε όλες τις κλαδικές που είναι σε ισχύ και αυτό που ζητάμε από τους εργαζόμενους είναι να πιέσουν παντού να πάμε σε κλαδικές συμβάσεις. Πρέπει να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για όλους», πρόσθεσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.