Quantcast
Το επόμενο τρίμηνο οι δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Χίου - enikonomia.gr
share

Το επόμενο τρίμηνο οι δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Χίου

δημοσιεύτηκε:

Στην αρχή του επόμενου τριμήνου του 2018 θα ξεκινήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Μαρίνας Χίου δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως είπε ο κ. Ξενόφος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Κέφη για την αξιοποίηση της Μαρίνας Χίου, o διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια παραχώρηση της μαρίνας έχει εισέλθει στη Β’ Φάση με στόχο την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους επενδυτές στην αρχή του επόμενου τριμήνου.

Επιπλέον είπε ότι «το Ταμείο, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής προσέγγισης που εφαρμόζει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αρμονική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση της πόλης και των κατοίκων με τον κάθε λιμένα, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Παράλληλα, αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των φορέων, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα που αφορούν στην παραχώρηση στους Δήμους χερσαίων λιμενικών ζωνών, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για τη λιμενική δραστηριότητα».

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα έγκρισης του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας Χίου, το οποίο θέτει το χωροταξικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της. Στόχος είναι η μαρίνα Χίου αφενός να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διεθνή πρότυπα μαρινών και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τομέα του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα και αφετέρου να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ποιοτικό παράκτιο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και επισκέπτες της.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.