Quantcast
Καταβολή αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ - Ποιοι είναι οι ωφελημένοι - enikonomia.gr
share

Καταβολή αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ – Ποιοι είναι οι ωφελημένοι

δημοσιεύτηκε:

Μετρητά στο χέρι αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει αναδρομικά τα ποσά που “κουρεύτηκαν” λόγω των μνημονίων από το 2012 έως σήμερα.

Σύμφωνα με το “Έθνος” οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι από τους κλάδους που υπέστησαν από τις μεγαλύτερες μειώσεις αποδοχών λόγω των μνημονίων, οι οποίες ξεπέρασαν το 40%.

Όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Υγείας, τα αναδρομικά θα αφορούν από το 2012 και μετά, και όχι μόνο από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα, όπως προβλέπει σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Βέβαια, οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί μέχρι να δουν το… χρώμα του χρήματος αφού θεωρούν ότι είναι πιθανό οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις να εντάσσονται στο προεκλογικό κλίμα των ημερών.

Τα μεγαλύτερα ποσά αναμένεται να εισπράξουν οι παλαιότεροι διευθυντές που οδεύουν προς τη συνταξιοδότηση και οι οποίοι είναι πιθανόν να δουν στην τσέπη τους ακόμη και 40.000 έως 50.000 ευρώ. Είναι εκείνοι που λαμβάνουν και τους μεγαλύτερους μισθούς εξαιτίας και των χρονοεπιδομάτων και οι οποίοι θα λάβουν και τις μεγαλύτερες συντάξεις.

Οι υπόλοιποι γιατροί αναμένεται να εισπράξουν από 15.000 έως 20.000 ευρώ κατά μέσο όρο, ανάλογα με τη βαθμίδα.

Με βάση υπολογισμούς της ΟΕΝΓΕ, ένας γιατρός σήμερα που αμείβεται στη βαθμίδα του διευθυντή του ΕΣΥ έχασε τα τελευταία μνημονιακά χρόνια μεικτές αποδοχές από 800 έως 950 ευρώ τον μήνα, δηλ. καθαρά κοντά στα 500 με 600 ευρώ τον μήνα.

Ένας ειδικευόμενος από την άλλη, που λαμβάνει και τον μικρότερο μισθό, έχασε από 300 έως 350 ευρώ μεικτά τόσο από τις τακτικές του αποδοχές όσο και από τις εφημερίες. Δηλ. καθαρά κοντά στα 200 ευρώ τον μήνα.

Πηγή: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.