Quantcast
Πετρόπουλος: Έρχεται ρύθμιση για όσους δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Έρχεται ρύθμιση για όσους δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

δημοσιεύτηκε:

Πριν το τέλος του έτους θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

«Το κεντρικό θέμα είναι η υπερχρέωση οφειλετών λόγω των πάρα πολύ υψηλών εισφορών που υπήρχαν», είπε ο κ. Πετρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, αναφερόμενους σε πρώην ή νυν ελεύθερους επαγγελματίες που οφείλουν μεγάλα ποσά στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να υπαχθούν σε καμία υφιστάμενη ρύθμιση ή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Έχουμε ήδη φτιάξει την πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εντάξαμε και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα. Παρεμβαίνουν οι τράπεζες, λειτουργούν άλλοι παράγοντες, που παρεμποδίζουν μία άμεση και εύλογη λύση για τους οφειλέτες», ανέφερε.

Για αυτό το λόγο είπε, «πριν τελειώσει η χρονιά, θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσεις τους στο σύστημα του εξωδικαστικού, ώστε να μειώσουμε τις οφειλές, με έναν εύλογο τρόπο επιμέτρησης της οφειλής».

Ο υφυπουργός είπε ότι ετοιμάζεται η υπουργική απόφαση, με την οποία από 1η Ιανουαρίου 2019 θα επιδοτείται κατα 50% το ασφαλιστικό κόστος των νέων ως 25 ετών, ενώ από 1η Ιανουαρίου η επιδότηση προς τον εργοδότη θα φτάνει το 100%.
Για το θέμα των συντάξεων, εκτίμησε ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η μείωσή τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.