Quantcast
Αυξήσεις τελών σε τρία αεροδρόμια από τον Απρίλιο του 2019 - enikonomia.gr
share

Αυξήσεις τελών σε τρία αεροδρόμια από τον Απρίλιο του 2019

δημοσιεύτηκε:

Σε αύξηση των τελών σε αεροδρόμια, των οποίων τα έργα ολοκληρώνονται μέχρι το τέλος του χρόνου (Χανιά, Καβάλα, Ζάκυνθος), προχωρεί η Fraport Greece από την 1η Απριλίου 2019, όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξάντερ Τσίνελ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δημόσιο, η εταιρεία μπορεί να αυξήσει τα τέλη αεροδρομίων από 13 ευρώ ανά επιβάτη στα 18,5 ευρώ με την ολοκλήρωση των έργων.

Θα ακολουθήσουν αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσίνελ, για να γίνει αυτό θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Η Fraport Greece, είπε, πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Τέλος, σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση, ο κ. Τσίνελ εξέφρασε την αισιοδοξία του, υπογραμμίζοντας πως φέτος θα κινηθεί πάνω από τις αρχικές τους προβλέψεις.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.