Quantcast
Πιτσιόρλας: Έρχονται νέα προγράμματα για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων - Τι είπε για τις χρεώσεις των καρτών - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Έρχονται νέα προγράμματα για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων – Τι είπε για τις χρεώσεις των καρτών

δημοσιεύτηκε:

Θα υπάρξουν προγράμματα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων για την καλύτερη εξοικείωση τους στο ψηφιακό περιβάλλον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Όσον αφορά στις υψηλές χρεώσεις των συναλλαγών με POS , το οποίο θεωρείται ένα ακόμα πρόβλημα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ο υπουργός τόνισε πως θα γίνουν συζητήσεις με τις τράπεζες και ότι αναμένονται εξελίξεις.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων λέγοντας ότι το κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση είναι η μη εφαρμογή της μείωσής τους, κάτι που εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί. Τόνισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή απαιτούνται προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί η πιθανότητα εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, για αυτό και οι όποιες ελαφρύνσεις θα γίνουν με όριο τα 800 εκατ. ευρώ – 900 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα έχει γίνει συνείδηση της κυβέρνησης η ανάγκη για μείωση φόρων και εισφορών που επιβαρύνουν σήμερα επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και η ανάγκη μείωσης του υψηλού μη μισθολογικού κόστους.

Για το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού είπε ότι η κυβέρνηση το προσπάθησε πολύ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όμως συνάντησε την αντίδραση τους και εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί σε επόμενο στάδιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.