Quantcast
Δάνεια - εξπρές έως 25.000 ευρώ για μικρομεσαίους - enikonomia.gr
share

Δάνεια – εξπρές έως 25.000 ευρώ για μικρομεσαίους

δημοσιεύτηκε:

Ανάσα ρευστότητας για τους μικροεπιχειρηματίες με διαδικασίες- εξπρές δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας που κατατίθεται πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα δανειοδότησής τους με ποσά 20.000- 25.000 ευρώ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά με σύντομες χρονικά διαδικασίες για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες, τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις, τους νέους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε αδυναμία να δώσουν εγγυήσεις ή να δανειστούν από τις τράπεζες.

Επί της ουσίας θα δημιουργηθεί ένα Ταμείο Μικροπιστώσεων, με βάση το οποίο θα λειτουργήσει ένας νέος μηχανισμός δανειοδότησης από ιδρύματα μικροχρηματοδοτήσεων. Εκτός από τις τράπεζες που θα μπουν στον κλάδο των μικροπιστώσεων, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπει κι έναν νέο κλάδο μη τραπεζικών ιδρυμάτων που θα παρέχουν μικροπιστώσεις σε μικρές επιχειρήσεις, τα οποία θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Εποπτεύουσα Αρχή θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ οι πρώτες άδειες γι’ αυτά τα Ιδρύματα πιθανολογείται ότι θα χορηγηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Υπό συζήτηση βρίσκεται η δυνατότητα ορισμένων εκ των ιδρυμάτων να χορηγούν δάνεια και με επιδοτούμενο επιτόκιο, εφόσον θα μπορούν να εξασφαλίζουν κεφάλαια από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.

Πηγή: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.