Quantcast
ΔΝΤ: Κόψτε τις συντάξεις ή ξεχάστε τα αντίμετρα - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Κόψτε τις συντάξεις ή ξεχάστε τα αντίμετρα

δημοσιεύτηκε:

Την προτίμηση του Ταμείου να εφαρμοστούν οι ψηφισμένες περικοπές στις συντάξειςώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για την υιοθέτηση των αντιμέτρων επανάλαβε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤστο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Σημείωσε δε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί εδώ και καιρό και τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό να εφαρμόζονται οι πολιτικές που έχουν ψηφιστεί.

Ο Τζέρι Ράις κλήθηκε να απαντήσει για το θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ. «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο Τζέρι Ράις πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το euro2day.gr, ότι η Ελλάδα «έχει μια σειρά επιλογών και αυτή (σ.σ. πρόωρη αποπληρωμή) είναι μια εξ αυτών». Τόνισε δε ότι η χώρα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια και της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του προγράμματος. Ετσι, συμπλήρωσε μπορεί να είναι υπομονετική στους σχεδιασμούς.

Το στέλεχος του Ταμείου κλήθηκε να σχολιάσει και τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Μπαλί καθώς και αν επιβεβαιώνει το Ταμείο την τότε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία αναφέρονταν ότι «το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης».

Όπως είπε το ΔΝΤ δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα με την Ελλάδα και η κύρια διάδραση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακή εποπτείας είναι μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Ευρύτερα αυτή είναι η συμφωνία, είπε, «και σίγουρα συμφωνούμε ότι οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόσκληση του ΠτΔ προς την Κριστίν Λαγκάρντ να επισκεφτεί την Ελλάδα, αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: ant1news.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.