Quantcast
Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Τον Ιούνιο του 2019 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδύσεις στους βασικούς τομείς του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού, εκτιμώνται σε 32 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2030. Αυτό ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του 8ου Capital+Vision, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εφημερίδα Κεφάλαιο και τη διαδικτυακή πύλη Capital.gr

Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, “οι προκλήσεις της ενιαίας ευρωπαϊκής ενέργειας είναι μπροστά μας. Η συστράτευση προς τους στόχους που έχει θέσει η χώρα και έχει συνυπογράψει αποτελεί την μεγάλη πρόκληση. Θα κινηθούμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτός ο μεγάλος μετασχηματισμός σε έργα υποδομής, στην ενοποίηση αγορών, στον μετασχηματισμό του τρόπου λειτουργίας του ενεργειακού τομέα, αποτελούν ένα τεράστιο επενδύσεων. Εκτιμάται ότι θα επενδυθούν γύρω στα 32 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία”.

Ο κ. Σταθάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ενέργειας ενώ μίλησε και για τις αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς ενέργειας και για τη θεσμοθέτηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Όπως είπε, το Χρηματιστήριο Ενέργειας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2019, υλοποιώντας ουσιαστικά το Μοντέλο-Στόχος (Target Model) που είχε υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενιαία αγορά ενέργειας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.