Quantcast
Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ για την κομπίνα με τα λαθραία ρούχα: Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι κρυβόταν από πίσω - enikonomia.gr
share

Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ για την κομπίνα με τα λαθραία ρούχα: Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι κρυβόταν από πίσω

δημοσιεύτηκε:

Για την κομπίναπου έστησε κύκλωμα επιτηδείων προκειμένου να κερδίζει με νομιμοφανή τρόπο τεράστια χρηματικά ποσά χωρίς να πληρώνει καθόλου φόρο, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης.

«Τουλάχιστον κατά 1.5 εκατομμύρια ευρώ γιατί αυτά είναι οι βεβαιωμένες οφειλές των εμπλεκομένων. Υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες διότι βλέποντας τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, υπάρχει μία ασυνέπεια και μία διαδικασία που παραπέμπει ότι μάλλον δεν είναι ορθές οι συγκεκριμένες δηλώσεις. Τα ακαθάριστα είναι κοντά στο 1.000.000 ευρώ ενώ οι εκροές στις δηλώσεις ΦΠΑ δεν είναι ούτε 100.000 ευρώ, εκεί δεν προκύπτει αντιστοιχία γιατί θα έπρεπε να προσεγγίζει αυτό το νούμερο», δήλωσε ο κ. Θωμαδάκης.

Παράλληλα, ο κ. Θωμαδάκης τόνισε ότι «οι εγκέφαλοι του κυκλώματος ήταν τέσσερα άτομα τα οποία έβρισκαν ακόμα και συγγενείς τους ηλικιωμένους 72-77 ετών, είτε άτομα τα οποία δεν μπορεί να είχαν σχέση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές με άλλες χώρες της Ε.Ε. Σε όσους ελέγχους κάναμε δεν εμφανίστηκε κανείς από τους ιδιοκτήτες, τους ”μπροστινούς”. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι κρυβόταν από πίσω. Αρχίζοντας να διερευνούμε την υπόθεση, είδαμε ποιοι είχαν συνάψει τις συμβάσεις μίσθωσης των καταστημάτων».

Ωστόσο, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι “μας προβλημάτισε ότι δεν εμφανίστηκε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης, μόνο οι υπάλληλοι έμειναν μέχρι το τέλος της διαδικασίας ελέγχου. Όταν αποδείχθηκε ότι δεν ήταν νόμιμα τα παραστατικά, μετατρέψαμε τη δέσμευση σε κατάσχεση του συγκεκριμένου χώρου. Μας έκανε εντύπωση ότι σε ένα κατάστημα που κάναμε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η ταμειακή μηχανή ήταν στο όνομα της προηγούμενης φερόμενης ως ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και εκδίδονταν στοιχεία στο όνομα της προηγούμενης. Επίσης, επειδή γινόταν διάθεση κυρίως μεταχειρισμένων ρούχων και υποδημάτων, διερευνούμε αν υπήρχαν τα κατάλληλα πιστοποιητικά υγιεινής».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.