Quantcast
Η EBRD θα χρηματοδοτεί επενδύσεις στην Ελλάδα έως το 2025 - enikonomia.gr
share

Η EBRD θα χρηματοδοτεί επενδύσεις στην Ελλάδα έως το 2025

δημοσιεύτηκε:

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Διευθυντών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης (EBRD) η παράταση της χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, το οποίο είχε υποβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Η απόφαση αυτή θα οριστικοποιηθεί με ψήφισμα των Διοικητών της Τράπεζας – αρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων των 69 μετόχων – εντός του 2018.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ σε 42 επενδυτικά σχέδια, ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Οι επενδύσεις της Τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.