Quantcast
Στο 4,39% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου - enikonomia.gr
share

Στο 4,39% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Αυξήθηκε σήμερα η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, πλησιάζοντας το 4,4% από 4,2 πριν από μία εβδομάδα.

Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της Ρώμης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό οδηγεί σε πιέσεις στα ομόλογα της χώρας, επηρεάζοντας και τα ομόλογα των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης και κυρίως τα ελληνικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει στην ιταλική κυβέρνηση τελεσίγραφο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να παρουσιάσει αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Λουίτζι Ντι Μάιο, η Ρώμη δεν πρόκειται να ενδώσεις στις πιέσεις της Κομισιόν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία που δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τον στόχο του 2,4% του ΑΕΠ που έχει θέσει για το δημοσιονομικό έλλειμμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πρόβλεψη της Κομισιόν (για έλλειμμα 2,9% το 2019) αβάσιμη.

Στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι περισσότερες (9 εκατ. ευρώ) αφορούσαν σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,39% από 4,31% που έκλεισε χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,41% να διαμορφωθεί στο 3,98% από 3,87% που έκλεισε χθες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.