Quantcast
Κωνσταντόπουλος (ΣΕΒΕ): Οι εξαγωγές μπορεί να ξεπεράσουν τα 33 δισ. ευρώ φέτος - enikonomia.gr
share

Κωνσταντόπουλος (ΣΕΒΕ): Οι εξαγωγές μπορεί να ξεπεράσουν τα 33 δισ. ευρώ φέτος

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές εξαγωγές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 33 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2018, αν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησής τους, που παρατηρείται στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, διατύπωσε απόψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος, κατά την ομιλία του στο Go in Thessaloniki Forum, που διοργανώνει η Eurobank.

“Στη διάρκεια της κρίσης, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ήταν αυτές που στήριξαν την οικονομία, η οποία έχασε από το 2008 έως το 2017 το ένα τέταρτο του ΑΕΠ της.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι εξαγωγές της χώρας μας ενισχύθηκαν κατά 35,4% φτάνοντας την επίδοση – ρεκόρ των 28,8 δις. ευρώ το 2017, ενώ ιδιαίτερα ευοίωνες είναι οι ενδείξεις του τρέχοντος έτους”, υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ συνεχάρη τη Eurobank για τη σημαντική πρωτοβουλία του προγράμματος επιχειρηματικών αποστολών Go International, η ιδέα της οποίας γεννήθηκε, όπως είπε, το 2009 από τις τότε διοικήσεις της Τράπεζας και του ΣΕΒΕ και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2010 στο Βουκουρέστι με συντονιστή φορέα τον ΣΕΒΕ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.