Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης αμοιβών στο β' τρίμηνο του 2018 - Οι αυξήσεις ανά τομέα - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης αμοιβών στο β’ τρίμηνο του 2018 – Οι αυξήσεις ανά τομέα

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης αμοιβών στη συντριπτική πλειονότητα των βασικών τομέων της οικονομίας της χώρας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωση της τα εξής:

-Στη μεταποίηση, ο δείκτης αμοιβών αυξήθηκε 6,6%, ενώ οι δείκτες απασχόλησης και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 1,5% και 1,7%, αντίστοιχα.

-Στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αεριού, ατμού και κλιματισμού, ο δείκτης αμοιβών αυξήθηκε 12,1%, ενώ οι δείκτες απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 7,7% και 2,7%, αντίστοιχα.

-Στα ορυχεία και λατομεία, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 4,3%, 7,8% και 7%, αντίστοιχα.

-Στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση απόβλητων και δραστηριότητες εξυγίανσης, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 13,8%, 11,1% και 11,9%, αντίστοιχα.

-Στις κατασκευές, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 8,5%, 11,2% και 0,7%, αντίστοιχα.

-Στη μεταφορά και αποθήκευση, ο δείκτης αμοιβών αυξήθηκε 2,8%, ενώ οι δείκτες απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 3% και 5,6%, αντίστοιχα.

-Στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 2,6%, 2,4% και 3,4%, αντίστοιχα.

-Στην ενημέρωση και επικοινωνία, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας μειώθηκαν κατά 1,2%, 1,9% και 3,8%, αντίστοιχα.

-Στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, οι δείκτες αμοιβών, απασχόλησης και ωρών εργασίας, αυξήθηκαν κατά 23,9%, 12,2% και 11,3%, αντίστοιχα.

-Στις διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες, οι δείκτες αμοιβών και ωρών εργασίας αυξήθηκαν κατά 5,7% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης απασχόλησης μειώθηκε κατά 4,8%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.