Quantcast
Κουβέλης: Οι αποδοχές των λιμενικών πρέπει να αυξηθούν όταν υπάρξουν καλύτερες συνθήκες - enikonomia.gr
share

Κουβέλης: Οι αποδοχές των λιμενικών πρέπει να αυξηθούν όταν υπάρξουν καλύτερες συνθήκες

δημοσιεύτηκε:

Στην αναγκαιότητα αύξησης των αποδοχών των λιμενικών όταν “υπάρξουν καλύτερες συνθήκες” και στην απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους λιμενικούς και στα στα ειδικά μισθολόγια, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης , κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Λιμεναρχείο του Βόλου.

Ο Φ. Κουβέλης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με αφορμή το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, οι εργασίες του οποίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16/12/2018.

“Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή σας καταβλήθηκαν τα αναδρομικά, τα οποία ήταν μία οφειλή της Πολιτείας προς εσάς. Και μάλιστα η καταβολή αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση υποχρέωση, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον λόγο ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν ορίζουν το χρόνο καταβολής των αναδρομικών», δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αποδοχές των λιμενικών είπε ότι γνωρίζω ότι δεν είναι αυτές που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες που προσφέρουν για την προστασία των πολιτών, για την ασφάλεια των λιμανιών, για τις υπηρεσίες σας προς το δημόσιο συμφέρον.

Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι η Πολιτεία κάτω από καλύτερες οικονομικές συνθήκες θα ανταποκριθεί σε αυτό στο οποίο εκ των πραγμάτων πρέπει να ανταποκριθεί. «Αυτό είναι η ορθή ανταμοιβή όλων εκείνων των υπηρεσιών που προσφέρετε με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο κ.Κουβέλης ενώ σχετικά με τη στελέχωση του σώματος δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες, προκειμένου και ο αριθμός των υπηρετούντων να αυξηθεί, με το δεδομένο ότι οι οργανικές θέσεις που έχουν ορισθεί, είναι κατώτερες των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.