Quantcast
Βαρουφάκης: Τεράστιο το κόστος για Ελλάδα και ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Τεράστιο το κόστος για Ελλάδα και ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Για το τεράστιο κόστος που θα έχει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη το ενδεχόμενο αδιεξόδου και μη επίτευξης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις, προειδοποιεί, με νέες του δηλώσεις, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επιβεβαιώνοντας το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικράτησε στο σημερινό άτυπο Eurogroup της Λετονίας.

“Εάν δεν βρεθεί λύση, το κόστος θα είναι τεράστιο και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα ο Γ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup ήταν αρκετά έντονη και γεμάτη εντάσεις.

“Η διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας είναι πολύ δύσκολη αλλά στο τέλος θα έχουμε βρει λύση”, τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.

“Θέλουμε συμφωνια, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμους” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: “θέλουμε μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας”.

Ο υπουργος εξήγησε οτι “όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις” ταυτόχρονα όμως δεν έκρυψε την ενοχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις πολλών ομολόγων του.Ανέφερε επίσης ότι πολύ συχνά οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζωνη δίνουν την εντύπωση ότι με πρόσχημα τις διαβουλεύσεις στο τεχνικό επίπεδο δεν θέλουν να ενημερώνονται για τις ελληνικές προτάσεις.

Ως προς το θέμα μιας ενδεχόμενης συναντησής του με τους εμειπρογνώμονες εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργος Οικονομίας δήλωσε πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους υποδεχτεί ακόμη και στο γραφείο του στην Αθήνα αν θεωρούσε πως έτσι θα υπήρχε λύση των προβλημάτων. Πλην όμως συνέχισε τα πραγματικά προβλήματα είναι ουσίας και όχι διαδικασίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.