Quantcast
Πενταετές ομόλογο: Η Ελλάδα δανείσθηκε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές με κόστος 3,6% - enikonomia.gr
share

Πενταετές ομόλογο: Η Ελλάδα δανείσθηκε 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές με κόστος 3,6%

δημοσιεύτηκε:

Το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση του 5ετούς ομολόγου,η απόδοση του οποίου καθορίσθηκε στο 3,60%.

Οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας σχεδόν τέσσερις φορές το δημοπρατούμενο ποσό, ενώ το τοκομερίδιο του ομολόγου (κουπόνι) διαμορφώθηκε στο 3,4%.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα της έκδοσης ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όπως είπε, τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ της έκδοσης αποτελούν το 36% του συνολικού ποσού που θέλει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές το 2019, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο όλων το ότι όποιος δει τη συμμετοχή των επενδυτών θα διαπιστώσει ότι αρχίζει σημαντικότατη μεταστροφή από hedge funds σε μακροπρόθεσμους επενδυτές. “Η Eλλάδα αλλάζει κατηγορία” είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτυχής έκδοση του πενταετούς ομολόγου επηρέασε θετικά όλους τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κάτω από το 4%. Το συγκεκριμένο ομόλογο διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στο 3,98%, απο 4,04% χθες. Την αμέσως καλύτερη επίδοση ο συγκεκριμένος τίτλος την είχε καταγράψει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν η απόδοση του είχε υποχωρήσει στο 3,941%.

H Ελλάδα βγήκε στις αγορές με κόστος δανεισμού πολύ υψηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ολοκλήρωσαν προγράμματα στήριξης, όπως η Κύπρος, δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην έκδοση του ομολόγου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.