Quantcast
Bloomberg: H Alpha Bank ετοιμάζει την πώληση δύο χαρτοφυλακίων "κόκκινων" δανείων - enikonomia.gr
share

Bloomberg: H Alpha Bank ετοιμάζει την πώληση δύο χαρτοφυλακίων “κόκκινων” δανείων

δημοσιεύτηκε:

Η Alpha Bank ετοιμάζει δύο πωλήσεις χαρτοφυλακίων “κόκκινων” δανείων, που μπορεί να μειώσουν κατά 3,5 δισ. ευρώ το απόθεμά τους τον ισολογισμό της, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των σχεδίων της, αναφέρει σημοσίευμα του Bloomberg.

Το ένα χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ως ενέχυρα περιουσιακά στοιχεία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσαν στο πρακτορείο οι πηγές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Alpha Bank εξετάζει τόσο την τιτλοποίηση των δανείων αυτών όσο και την απευθείας πώλησή τους.

Το δεύτερο πακέτο ανέρχεται σε 2 δισ. ευρώ τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, δήλωσαν οι πηγές. Οι δύο συναλλαγές είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2019, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος της Alpha Bank στο Λονδίνο αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο της πώλησης εξαρτώνται από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διευκολυνθεί η διάθεση των επισφαλών δανείων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η τράπεζα περιμένει, επίσης, αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για την προσωπική πτώχευση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.