Quantcast
Νέα εξαγορά της Εθνικής Πανγαίας στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

Νέα εξαγορά της Εθνικής Πανγαίας στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδυτικές κινήσεις της Εθνικής Πανγαία αλλάζουν τον χάρτη του real estate στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σε μπαράζ επενδυτικών κινήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιδίδεται το πρώτο τρίμηνο του 2019, η Εθνική Πανγαία.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε την εξαγορά, σε συνεργασία με την Invel Real Estate, του Hilton Cyprus στην Λευκωσία, μιας από τις εμβληματικότερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού η οποία είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Κύπρου.

Το ύψος της νέας επένδυσης προσεγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ και αφορά στην απόκτηση του 96,82 % της Cyprus Tourism Development Public Company Limited από κοινού από την Εθνική Πανγαία και την Invel Real Estate.

Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 300 κλινών και αποτελεί σημείο αναφοράς για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Η εξαγορά του Χίλτον έρχεται σε συνέχεια και άλλων σημαντικών επενδύσεων της Πανγαία στη συγκεκριμένη αγορά. Μόλις πριν λίγους μήνες απέκτησε χαρτοφυλάκιο 21 ακινήτων σε κομβικά σημεία της Κύπρου έναντι τιμήματος 150 εκατ. ευρώ. Προηγουμένως είχε αποκτήσει το άλλοτε Holiday Inn, πάλι σε τοποθεσία εξαιρετικής προβολής στο κέντρο της Λευκωσίας, και υπεραγορά τροφίμων, μισθωμένη στον Σκλαβενίτη, στη Λεμεσό.

Ειδικότερα στον κλάδο των ξενοδοχείων το τελευταίο χρονικό διάστημα η Εθνική Πανγαία έχει προχωρήσει, εκτός από το Hilton Cyprus και το πρώην Holiday Inn, στην εξαγορά του πεντάστερου Lazart Hotel στην Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Μορέας στην Πάτρα, για το οποίο η Εθνική Πανγαία έχει έρθει σε συμφωνία με την Marriott και το επόμενο χρονικό διάστημα θα επαναλειτουργήσει ως Moxy Patra Marina.

Παράλληλα ένα ακόμα ακίνητο της Πανγαία, στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζει ένα πρωτοποριακό ξενοδοχειακό project, το Ergon House, το οποίο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός γαστρονομικού προορισμού και διαμονής.

Οι τελευταίες επενδυτικές κινήσεις της Εθνικής Πανγαία δείχνουν ότι η εταιρεία έχει στρατηγική σημαντικών επενδύσεων σε ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας στην Ελλάδα, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αντιμετωπίζει και τις αγορές στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή όπως έδειξε η εξαγορά του Πύργου γραφείων City Tower στην Σόφια της Βουλγαρίας. Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων της Εθνικής Πανγαία πλέον ξεπερνά τα 345 σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία και Ρουμανία και το χαρτοφυλάκιό της πλησιάζει σε αξία τα 2 δις ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.