Quantcast
Κούλουμα στο Eurogroup για τον Τσακαλώτο - enikonomia.gr
share

Κούλουμα στο Eurogroup για τον Τσακαλώτο

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα και η δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, 11 Μαρτίου, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

H πρόοδος της χώρας μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας στην εφαρμογή των συμφωνημένων δράσεων που απομένουν θα κρίνει τη λήψη απόφασης για την εκταμίευση του σχεδόν 1 δισ. ευρώ.


Εκτιμάται ότι, το Eurogroup δεν αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» τη Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι, εάν δεν ληφθεί η σχετική απόφαση για τη δόση την Δευτέρα, τότε το ζήτημα θα παραπεμφθεί πιθανότατα στο Eurogroup του Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι ή και νωρίτερα εάν λάβει σχετική εντολή το EuroWorking Group.

Σημειώνεται ότι η δόση του 1 δισ. ευρώ δεν συνιστά δάνειο, αλλά καθαρή μεταβίβαση πόρων από τον ESM στον τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο της επιστροφής των κερδών από ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, αλλά και της εφαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.