Quantcast
Επιστολή ΣΒΕ στον Τσακαλώτο: Απαραίτητη η υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Β. Μακεδονία - enikonomia.gr
share

Επιστολή ΣΒΕ στον Τσακαλώτο: Απαραίτητη η υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Β. Μακεδονία

δημοσιεύτηκε:

Επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο την υπογραφή «Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας» μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τον ΣΒΕ, η υπογραφή ΣΑΔΦ μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών, και επομένως θα δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην όμορη χώρα να βελτιώσουν τη θέση τους, ενώ θα υποβοηθήσει στην αύξηση της ελληνικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η υπογραφή «Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας», σύμφωνα και με το διεθνές πλαίσιο που έχει καθορίσει ο ΟΟΣΑ, αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο προώθησης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών καθώς:

  • εξασφαλίζει την αποφυγή διπλής φορολογίας συμβάλλοντας σημαντικά στη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών και επενδυτικών κεφαλαίων,

  • δημιουργεί ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας για την ανάπτυξη διεθνών οικονομικών δραστηριοτήτων, και, τέλος,

  • διασφαλίζει την οικονομική διαφάνεια στον τομέα της ανταλλαγής οικονομικών και φορολογικών πληροφοριών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.